Jesz żelki? Kiedy zobaczysz, jak powstają, prawdopodobnie już nigdy ich nie zjesz

FILMY
bsnrk
678
836

Popularne słodycze żelowe powstają na bazie żelatyny, którą (nie wszyscy to wiedzą) wytwarza się przede wszystkim ze skóry i kości zwierząt. Co innego jednak wiedzieć, a co innego zobaczyć to na własne oczy. Belgijska reżyserka Alina Kneepkens stworzyła to wideo, które podąża po linii produkcyjnej cukierka w odwrotną stronę, od gotowego produktu do, no właśnie, rzezi:

Polecamy: Oto, jakby wyglądał świat, gdyby zwierzęta traktowały ludzi tak, jak ludzie traktują zwierzęta

Ta wyjątkowa lemoniada ochłodzi Cię w nawet największy upał! Niesamowity smak dzieciństwa…

ŻYCIE
myrmek
3
614

W taką pogodę jak dziś nie ma nic lepszego na ochłodę niż zimna i pyszna lemoniada. Napój przygotowany ze świeżych składników nie tylko ochłodzi rozgrzane ciało, ale i dostarczy naszemu organizmowi cennych witamin i mikroelementów.

1

Poniżej znajdziecie rewelacyjny przepis na oryginalną, arbuzową lemoniadę. Jest ona bardzo prosta w przygotowaniu, a przyrządzenie jej zajmuje dosłownie kilka minut.

2

Składniki:

Ćwiartka arbuza
Sok z 2 cytryn (lub 2 limonek)
Liście mięty (np. pieprzowej)
1-2 łyżki miodu
2 szklanki wody mineralnej
Lód

Przygotowanie:

Wyciskamy sok z cytryn (lub limonek, jeżeli wybrałeś/wybrałaś tę opcję), uważając, by nie dostały się do niego pestki. Dolewamy go do wcześniej przygotowanej wody. Dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy 1 bądź 2 łyżki miodu (w zależności od upodobań).

4

Na koniec najważniejsze – coś co uczyni lemoniadę naprawdę wyjątkową: obieramy ze skórki arbuza i kroimy na kawałki a następnie dodajemy go do lemoniady. Na koniec dorzucamy lód i liście mięty.

Pycha!