7 najbardziej ryzykownych potraw z całego świata

Odważylibyście się skosztować?


  1. 1 Fugu


    Trująca ryba Fugu to narodowy przysmak Japończyków. To niebezpieczne danie należy jeść tylko w miejscach certyfikowanych. Jeśli ryba jest źle przyrządzona, jej skosztowanie może skończyć się nie tylko ciężkim zatruciem, ale nawet śmiercią - trucizna zawarta w Fugu jest gorsza niż cyjanek.
  2. 2 Małpie móżdżki


    Jedzenie zwierząt nikogo nie szokuje, jednak biorąc po uwagę fakt, że naczelne są naszymi najbliższymi krewnymi, jedzenie małp już tak. Podobno w Chinach otworzono kiedyś restaurację, w której można było spróbować móżdżku prosto z czaszki żywej małpy... Trudno dobrać nam odpowiednie słowa komentarza do takich praktyk. Na szczęście dzisiaj rząd chiński zabrania serwowania takich "przysmaków". Jedzenie małpich móżdżków grozi tzw.chorobą Creutzfeldta-Jakoba, która uszkadza ludzki mózg i może być fatalna w skutkach.
  3. 3 Orzechy nerkowca


    "Jak to?" - pewnie pytacie. Tak, wszyscy lubimy te pochodzące z Brazylii orzechy. To popularna przekąska, jednak nie zdajemy sobie sprawy z tego, że kupujemy ją po odpowiedniej obróbce. Nerkowce na sklepowych półkach są odparowane, w celu usunięcia z nich urushiolu - tej samej substancji chemicznej, która znajduje się w trującym bluszczu. W wysokich dawkach jest bardzo groźna.

Jaka była twoja reakcja?

Lol Lol
0
Lol
Że co? Że co?
0
Że co?
WTF WTF
0
WTF
Cholera Cholera
0
Cholera
Japier Japier
0
Japier
Wkurw Wkurw
0
Wkurw
Słodko Słodko
0
Słodko
Płacz Płacz
0
Płacz
nie lubię nie lubię
0
nie lubię
Uwielbiam Uwielbiam
0
Uwielbiam
Straszne Straszne
0
Straszne
Thuglife Thuglife
0
Thuglife
Porażka Porażka
0
Porażka
Twitter Comments

log in

Become a part of our community!

reset password

Wróć do
log in
Wybierz Format
Quiz osobowości
Trivia quiz
Głosowanie
Artykuł
Lista
Lista z Rankingiem
Mem
Wideo
Obrazek