Jaki alkohol jest najlepszy dla alergików, a jakiego lepiej unikać? To może wam się przydać


Wiosna to najgorszy okres dla wszystkich alergików. Łzawiące oczy, wiercenie w nosie i inne nieprzyjemne dolegliwości. Wiosna to jednak również czas imprez na świeżym powietrzu, a skoro impreza to też alkohol. Czy jednak zastanawialiście się kiedyś, w jaki sposób alkohol wpływa na waszą alergię? Okazuje się bowiem, że nie jest on obojętny.

Asthma UK przeprowadziło badania w celu sprawdzenia, co może wzmocnić a co osłabić reakcje alergiczne w organizmie. Wśród sprawdzanych rzeczy był również alkohol. Okazało się, że piwo i wino jest bardzo złym wyborem dla osób uczulonych. Zawierają one bowiem wysoki poziom histaminy. Podobnie sprawa ma się z szampanem oraz cydrem. Musimy również zwrócić uwagę na to, że alkohole te zawierają w sobie siarczany, które same w sobie mogą być alergenami. 

Co więc powinny pić osoby uczulone? Najlepszym wyjściem dla was będzie gin oraz czysta wódka. Tonik, z którym często miesza się gin, również może być przez alergików spokojnie spożywany. 

Uważajcie również na jedzenie o wysokim poziomie histaminy. Wśród nich można wymienić tofu, kiszoną kapustę, wędliny oraz sery. 

Jaka była twoja reakcja?

Lol Lol
0
Lol
Że co? Że co?
0
Że co?
WTF WTF
0
WTF
Cholera Cholera
0
Cholera
Japier Japier
0
Japier
Wkurw Wkurw
0
Wkurw
Słodko Słodko
0
Słodko
Płacz Płacz
0
Płacz
nie lubię nie lubię
0
nie lubię
Uwielbiam Uwielbiam
0
Uwielbiam
Straszne Straszne
0
Straszne
Thuglife Thuglife
0
Thuglife
Porażka Porażka
0
Porażka
Twitter Comments

log in

Become a part of our community!

reset password

Wróć do
log in
Wybierz Format
Quiz osobowości
Trivia quiz
Głosowanie
Artykuł
Lista
Lista z Rankingiem
Mem
Wideo
Obrazek