Naukowcy przekonują: już niedługo wszyscy będziemy jeść robaki! Oto jak będzie wyglądało jedzenie za 50 lat

Już niedługo pieczone, smażone, czy grillowane robactwo może znaleźć się w menu każdego z nas...


https://www.youtube.com/watch?v=e0WTMvGFz0o

Już niedługo pieczone, smażone, czy grillowane robactwo może znaleźć się w menu każdego z nas. Według naukowców z Uniwersytetu Oxford Brookes jadalne owady mogą pomóc w rozwiązaniu problemu globalnego niedoboru żywności. W związku z tymi badaniami zespół Chirrup Food dostarczył całe mnóstwo przekąsek ze świerszczy, ślimaków i wielu innych owadów i robaków. "Staramy się dowiedzieć, co możemy zrobić, aby przezwyciężyć obrzydzenie ludzi i ich zahamowania w związku z jedzeniem owadów" - tłumaczą organizatorzy przedsięwzięcia. Świerszcze często traktowane są jako przyszłość żywienia. Są jadalne, ekologiczne, mają mnóstwo białka i potasu. Szacuje się, że w 2050 roku na Ziemi będzie już 9 miliardów ludzi. Owady mogą być wtedy głównym pożywieniem. "Korzyść z traktowania owadów jako głównego źródła białka zwierzęcego polega na tym, że można je uprawiać w sposób ekologiczny" - twierdzą naukowcy. "Owady emitują znacznie mniej gazów cieplarnianych niż zwierzęta gospodarskie, zużywają mniej wody i energii niż uprawa zbóż". Jak myślicie, czy ślimaki zastąpią kiedyś wołowinę?

Jaka była twoja reakcja?

Lol Lol
0
Lol
Że co? Że co?
8
Że co?
WTF WTF
3
WTF
Cholera Cholera
2
Cholera
Japier Japier
4
Japier
Wkurw Wkurw
3
Wkurw
Słodko Słodko
1
Słodko
Płacz Płacz
2
Płacz
nie lubię nie lubię
1
nie lubię
Uwielbiam Uwielbiam
2
Uwielbiam
Straszne Straszne
2
Straszne
Thuglife Thuglife
0
Thuglife
Porażka Porażka
5
Porażka
Twitter Comments

log in

Become a part of our community!

reset password

Wróć do
log in
Wybierz Format
Quiz osobowości
Trivia quiz
Głosowanie
Artykuł
Lista
Lista z Rankingiem
Mem
Wideo
Obrazek