Okazuje się, że przez całe życie robiłeś to źle. Teraz już nie poprosisz o cytrynę do wody

Wychodzi na to, że w promocji dostajesz znacznie więcej niż tylko cytrynkę.


Badania opublikowane w Journal of Environmental Health sugerują, że dodanie cytryny do wody powoduje znaczny przyrost zaludniających ją bakterii.

"Chociaż cytryny są znane ze swoich właściwości bakteriobójczych, okazuje się, że dużo mikroorganizmów jest w stanie przetrwać na nie tylko na skórce, ale i w środku owocu" - czytamy w tekście. 

Te badania potwierdzają doniesienia mikrobiologów z NYU Langone Medical Centre, którzy na restauracyjnych plastrach cytryny wykryli ślady ludzkich odchodów. Dzieje się tak, ponieważ zwykle barman kroi cytrynę i wkłada ją do napoju gołymi rękami. Większość restauracji nie przestrzega też podstawowych zasad higieny, jeśli chodzi o mycie naczyń.

Wyniki badań pochodzą z USA, ale trudno liczyć, aby sytuacja w Polsce była lepsza. Zanim więc zamówicie następnym razem, szklankę napoju w ulubionej restauracji (sytuacja dotyczy oczywiście wszystkich rzeczy, do których podawany jest plasterek cytryny), zastanówcie się, czy nie wolelibyście napić się z butelki zakupionej w markecie. Będzie nie tylko taniej, ale i, jak się okazuje, zdrowiej.

Jaka była twoja reakcja?

Lol Lol
0
Lol
Że co? Że co?
4
Że co?
WTF WTF
1
WTF
Cholera Cholera
0
Cholera
Japier Japier
1
Japier
Wkurw Wkurw
0
Wkurw
Słodko Słodko
1
Słodko
Płacz Płacz
0
Płacz
nie lubię nie lubię
0
nie lubię
Uwielbiam Uwielbiam
0
Uwielbiam
Straszne Straszne
0
Straszne
Thuglife Thuglife
1
Thuglife
Porażka Porażka
1
Porażka
Twitter Comments

log in

Become a part of our community!

reset password

Wróć do
log in
Wybierz Format
Quiz osobowości
Trivia quiz
Głosowanie
Artykuł
Lista
Lista z Rankingiem
Mem
Wideo
Obrazek